Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Německo se české pracovní síly bálo jako čert kříže a vymohlo si výjimku, že pracovní trh pro lidi z Česka bude na sedm let omezen. Uplynulo tucet let a Německo je najednou solidarita sama, ale ne směrem ke svým členským zemím, ale oznamuje nejen do Sýrie, že pomůže každému, kdo přijde, a že pro všechny sežene práci; šest tisíc eur na ruku, jídlo, bydlení, stravu.... Co se to s našimi západními sousedy stalo? Česko, Polsko, Slovensko a Maďarsko byly v západní Evropě vždy železnou oponou do zemí druhé kategorie. Měli jsme západní pracovní trh zapovězen jako „všichni ti chudí instalatéři z Východu“. Běženci mají prioritu...

0 0
možnosti
JN

Máme naproti nim bohatou zkušenost s podvody z nejvyšších míst. Umíme nedůvěřovat.

 Důvěřuj, ale prověřuj.

0 0
možnosti
KD

Stačí si vzpomenout jak Němci a Rakušané uzavřeli své pracovní trhy pro nás na 7 let. Jen si vyzobávali lékaře a specialisty, jejich studium neplatili. Tak se chovají typické koloniální země.!!

3 0
možnosti
JR

J35a97r85a 83R94a55n54k

7. 9. 2015 19:19

" uzavřením hranic by nám nevykradli fond schopných lidí,", mate pocit, ze ti, kteri na to maji vzdelani, by stejne neodesli? Nejde vzdy o penize, zkusenosti a dalsi zkusenosti napsane do resume, dalsi postup v zamestnani, aspon tak to beru ja a vzdy mi to vyhovovalo. Navic byli hledani i remeslnici, pamatuji pred dvema lety, Kanada vypsala v Irsku konkurs pro 50.000 zedniku s papiry;-), na sezonni prace.

3 3
možnosti
HV

No co... Museli bychom ty zavřené hranice respektovat ne? Nebo bychom se měli červenat, nebo se vztekat...? Celá ta situace mi připomíná situaci, kdy (kdysi u babičky na vsi) jeden soused nechával otevřenou zahrádku a mohli si chodit na třešně jak nám bylo libo. Jenže pak se přistěhovala rodina s (cca) osmi dětmi, a my měli po třešních. Prostě soused zavřel. A měli jsme mít vztek na souseda ?

9 0
možnosti
Foto

Inspirativní video:

http://www.mojevideo.sk/video/24ef9/dobrovolnici_ilegali_a_hyenizmus_(francuzsko).html

(první 3 minuty se jen vaří, ale má to svůj význam - pak se začnou dít věci)

0 0
možnosti
Foto

Ať si hranice klidně zavřou, aspoň se k nám tak snadno nedostanou teroristi, co se vetřeli mezi ostatní (a že jich asi bude).

Byl to ostatně také východní blok, co dlouhá desetiletí překáželo migrantům v pohybu na západ. Teď bychom se spíš báli jejich příchodu ze západu, až to Němci neutáhnou

8 2
možnosti
Foto

Nějak vám vypadl ten proud lidí co přichází balkánskou cestou i přes nás.

0 8
možnosti
Foto

Ta věta je zcela zásadní a pravdivá. Pro ty co nechápou souvislosti jako vy to lze lze říct mnohem jednodušeji.

Jen co pošleme z Německa domů ekonomické migranty ze zemí, které nechtějí pomáhat uprchlíkům budeme mít spoustu místa a práce pro ty co naši pomoc opravdu potřebují.

Pro vaše info jen ze zemí V4 Polska, ČR, Slovenska je v Německu téměř milion lidí. Maďarsko záměrně nezniňuji-to svůj díl migrantů má.

0 13
možnosti
Foto

Z otevřených hranic měly profit obě strany, takže váš argument není zásadní ani pravdivý a vůči NDR už vůbec ne, tam se přece jednalo o spojení násilně rozdělené země

7 1
možnosti
  • Počet článků 259
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1453x
Více na: jardanovak.blog.idnes.cz

Seznam rubrik