Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J94a56n 13R57á59ž

24. 9. 2015 10:31

Větsina lidí vnímá Mnichovskou dohodu západu s Hitlerem, o nás bez nás, jako historickou relikvií. Vnímáme ji tedy jen jako symbol zrady, ale velmi málo se zamýšlíme co se vlastně skutečně tehdy stalo. Kdo nás zradil a proč.

Hitler tehdy dal najevo, že je připraven k agresi a nepřímo tím vyhrožoval i západu. Pak Francii předložil plán, že když mu umožní sjednotit Němce, což znamenalo získat do Deutsches Reich všechna evropská území na kterých Němci žijí, nechá je na pokoji a vydá se na východ.

A tak se v Mnichově sešel sumit evropských "mocných" a rozhodl demokraticky, tedy většinově, že Československo přijde o třetinu území. Zástupci ČSR museli na verdikt čekat za dveřmi, ale bylo by jedno, kdyby byli uvnitř a měli možnost hlasovat, jako měl možnost hlasovat Chovanec teď v Bruselu. Když se demokraticky rozhodne většina nakopat zadek menšině, je to přece v pořádku a že se jedná o osudech milionů občanů té "menšiny" to v Mnichově bylo jedno Chamberlainovi, Mussolinimu, Hitlerovi a Dalladierovi stejně jako je to jedno dnes v Bruselu Merkelové, Hollandovi a Junckerovi. Dnes v Bruselu, stejně jako tehdy v Mnichově jde jen o zájmy velmocí a osud občanů zemí se kterými měli v roce 1938 a mají i v roce 2015 uzavřeny smlouvy o přátelstvi, je jim naprosto lhostejný.

Jen připomínám, že Mnichovská dohoda, kdy nás západ zradil, byla podepsána 29.září před sedmdesáti sedmi lety a tedy v těchto dnech je výročí této zrady. Jak symbolické, že ano!

2 0
možnosti

Ještě ke Švýcarsku a jeho údajně dobrým výsledkům s integrací uvedl zajímavá fakta dr. Macek:

*

Švýcarská vláda po interpelaci poslance z SVP Petera Kellera poprvé zveřejnila čísla k sociální integraci pracovně schopných azylantů s povolením k pobytu, kteří se nacházejí až 7 let ve Švýcarsku. Sociální dávky však pobírá, rozčleněno podle země původu, toto procento z nich:

Eritrea: 91%,Turecko: 89%, Sýrie: 87%, Irán: 84%, Srí Lanka: 75%...

Zdá se, že budeme muset hodně tvrdě pracovat pro Číňany, abychom uživili všechny ty muslimy…

*

1 0
možnosti

Vase uvaha je poucna. Neznam zakony o imigraci, ale vim, ze si staty mohou vybirat. Jejich zakladni pravo. Ze nemame dobre zakony jak nato? Mluvite o nutnosti vytvorit, co nam chybi? Mnohokrat jsem poukazoval na neefektni system vedeni statu a hlavne na vytvareni dobrych zakonu. Dnes vlada dela vsechno. Sestavy zakon a preda to snemovne. Snemovna jen zveda ruku pro schvaleni (vzdyt vladni strany maji vetsinu) a senat jen muze vracet zakon zpet. Prezidenske veto je MOZNO prehlasovat nadpolovicni vetsinou ve snemovne. Cili jinymi slovy? Co navrhne vlada je schvaleno!!!! Ale podle ustavy, vlada je VYKONNY CINITEL moci. Snemovna a senat jsou ZAKONODARNI CINITELE moci. Proto rikam, ze je zde neco spatneho, nevykoneho!

V tomto slozeni statni moci nemate moznost se dopracovat k dobrym zakonum. Nase kratka historie (22 let) je toho dukazem!

1 0
možnosti

Máte na mysli většinový volební systém? To je potom dikce jedné strany. Je to jen návrh, ale co takhle posunout hranici z pěti na dvě procenta? Aby se strana dostala do sněmovny stačilo by jí, že získá ve volbách dvě procenta hlasů? Vláda jedné strany je podle Švýcarských expertů nebezpečná. Představte si, že by vyhrála strana, která je plná tunelářů, nebo jen ta, kterou nemáte rád.

1 0
možnosti
Foto

Pokud je vám známo, EU vypracovalatakzvanou Ústavní smlouvu v roce 2004, která omezovala práva jednotlivýchčlenských zemí.  Měla být přijatareferendem jednotlivých zemi. V roce 2005 byla zamítnuta referendy veFrancii a Holandsku. Kancléřce Merkelové v roce 2007 se podařilopřesvědčit členské země, že vadou Ústavní smlouvy byla pouze její forma a několik příliš do očí bijících věcí,které připomínaly, že se EU stává státem (vlajka, hymna, prezident, státnísvátek) a přestává být mezistátní organizací. Proto navrhla přepsat Ústavní smlouvu do úplně jiného textu, do formydodatků ke stávajícím smlouvám. Tento postup byl schválen v červnu 2007, aprotože byl text doděláván až v druhé polovině téhož roku v rámciportugalského předsednictví, dostal název Lisabonská smlouva. Lisabonská smlouva je ve své podstatězamítnutou Ústavní smlouvou, ale všechno důležité v ní zůstalo.Výslovně to potvrdil i hlavní vyjednávač původní Ústavní smlouvy, bývalýfrancouzský prezident Giscard d’Estaing: „Rozdíl mezi původní Ústavou asoučasnou Lisabonskou smlouvou je v přístupu spíše než v obsahu. Bylodohodnuto v EU, že o jejím přijetí už nebudou rozhodovat státyv referendu, ale přijmou ji parlamenty jednotlivých zemí, přesto, žepředstavuje výrazný posun od Evropy států k Evropě jednoho evropskéhostátu, znamená přesun od dobrovolné a stále znovu a znovu domlouvané apotvrzované spolupráce evropských států v tisících konkrétníchzáležitostech k jednou pro vždy platné dominanci orgánů a institucíunijních nad orgány a institucemi jednotlivých členských států, vede kprohlubování demokratického deficitu.  Právě Lisabonská smlouva mimo jiné přinášíhlasování kvalifikovanou většinou. Jsem přesvědčen, že o takovézávažné věci se mělo rozhodnout v referendu jednotlivých zemí. Jedině, kdereferendum proběhlo v Irsku a jistě víte jak. Jednou bylaLisabonská smlouva odmítnuta a tak se hlasovalo znovu.

6 0
možnosti

Imigrace není nebezpečná dnes, ale za několik let, až imigrantů přibude a narodí se jejich potomci. Pak si prosadí, co budou chtít a my budeme ve vlastní zemi cizinci. Nota bene našim dětem připravujeme děsivou budoucnost.

6 0
možnosti

Je nebezpečná už dnes. Budoucnost v tomto pokračujícím trendu je děsivá jak píšete.

5 0
možnosti

Svycarsko ale neni v EU. Takze tam si mohou rozhodnout sami a EU si muze trhnout nohou

3 0
možnosti

P67e25t85r 53K24a40p94l32a52n

24. 9. 2015 12:03

Příklad Švýcarska jenom dokazuje, že členství v EU je jenom ničemný způsob, jak se dobrovolně stát protektorátem, i když v době našeho vstupu to tak nevypadalo. Svět se sice vyvíjí, ale neexistuje žádný přírodní zákon, který by určoval, že to musí být k lepšímu.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS