Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V roce 1966  v Sýrii  byl proveden  krvavý převrat,který zorganizovali alavité a Hafíz Assad se stal ministrem obrany. Tím se dostali v Sýrii k moci rodina Assadu, což jsou svým vyznáním alavité. Alavité je odštěpená větev od islámu a kterou islamisté považují za kacířskou a neuznávají. V Islámské světě je jeden milion třista tisíc alavistů. V Sýrii je jeden milion alavistů a 70 procent jsou sunnité. Alavité se u moci drží násilím a já jsem kdysi četl, že jednou v Sýrii dojde k válce, právě z náboženských důvodu, protože nebude možné, přes veškeré násilí,  pro rodinu Assadů se  udržet u moci  se v zemi, kde je várazná většina sunnitů. Po celou dobu u moci rodinu Assádů drží u moci zbraně z Ruska.  Jak je vidět  k válce došlo.

1 0
možnosti

A čím by měla ukončovat válku?

Důraznou výzvou nebo rozhořčeným protestem?

0 0
možnosti
JN

masivní letákovou kampaní ;-)

1 0
možnosti
Foto

Proč RB OSN nezasáhne a neukončí válku v Sýrii. Snaha ukončit válku byla v době, kdy ji ještě bylo možné ukončit, ale Rusko využilo svého práva veta a vše zablokovalo z důvodu, že má v Sýrii vojenskou základnu zbaněmi podporuje Assada.

0 2
možnosti
JS

Zapomněl jste na  alianci syrských alávitů, Íránců a libanonského Hizballáhu

1 0
možnosti
VV

No a pred asi 65 roky take OSN chtela ukoncit valku v Koreji. A take diky tenkrat SSSR a Cine tekla krev dal.

1 2
možnosti
Foto

Pane Vokoune, před 65 lety nebyla Čína v RB OSN. Byl tam Taiwan. Válka v Koreii začala z pobudu SSSR, kterému vadilo, že válka v Koreji skončila kapitulací Japonska a SSSR se tím pádem nepodařilo obsadit celou Koreju. V té době hlasovala RB OSN o zásahu v Číně. SSSR nepochopitelně nevyužilo právo veta a nedostavilo se k jednání RB OSN na protest, že v RB OSN není Čína. To se bralo tak, že se zdrželo hlasování a RB OSN většinou odhlasovala intervenci v Koreji.

1 0
možnosti
VV

No ona chtela. Jen Rusko a Cina to zablokovali.

2 3
možnosti
  • Počet článků 259
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1453x
Více na: jardanovak.blog.idnes.cz

Seznam rubrik