Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Kdy "se" prodalo ČD Cargo?  Komu?  Pokud je známo mně, je Cargo stoprocentně vlastněno Českými drahami, je tedy jejich stoprocentní dcerou. Tvrdit něco jiného může jen malý Jarda.  Ano - není přímou součástí ČD - z jednoduchého důvodu: aby křížovou dotací nemohla dotovat osobní dopravu ČD a tak nezlepšovala její postavení v konkurenci se soukromými dopravci.  Tedy z důvodů férové konkurenční soutěže. Soutěže, která zatím přináší výrazné výhody cestujícím (a to i přesto, že stát ČD stále podle dotuje).

0 0
možnosti
JN

Ano, co čtu na internetu, tak to potvrzuje vaše slova, ale pár manažerů ze soukromého sektoru mi říkalo něco jiného. Avšak Cargo přenechává dopravu jiným společnostem, což je možná horší než samotný prodej. Stát z toho nic nemá, přínos je společnostem co si uplatí vládní činitele.  

Na věci jak to je u spousty podniků, to nic nemění, berme to pouze tedy jako teoretický příklad.

Děkuji za upozornění.

0 0
možnosti
VH

Můžete uvést ty státy, které vlastní téměř vše? Včetně uvedení podílu výnosů těchto podniků na státním rozpočtu. Jistě to umíte z hlavy (pokud nejsou Vaše úvodní věty kecem).

0 0
možnosti
MM

Českou republiku a.s. už dávno rozprodal a zbytky ovládá "nejvyšší". Paradoxem je, že ani premiér, který je jím prý ovládán neví, kdo ten nejvyšší vlastně je :-)

0 1
možnosti
Foto

Ale jděte, ČR nemůžete rozprodat. ČR je jen území uznávané okolními státy, nic víc, stejně jako každý jiný stát.

A žádné ziskové státní podniky neexistují, neexistovaly a existovat nebudou, vždy půjde jen o účetní zisk, za který si nekoupíte ani rohlík. A pokud by nakrásně existovaly, pak je to chybou systému, protože jestli nějaká činnost může být zisková, neměl by ji provozovat stát neb ten je tu primárně z toho důvodu, aby provozoval činnosti neziskové, z peněz daňových poplatníků dotované právě z důvodu nemožnosti zisku. Pokud libovolná činnost může a přináší zisk měla by být ponechána soukromému sektoru, který ji vždy dokáže obhospodařovat lépe než stát.

3 6
možnosti
OU
Foto

I kdyby si to politici měli převést na sebe, aby státu nezbyla ani koruna, bylo by to lepší, než když to vlastní stát.

1 3
možnosti
MP

Výborně. Ať si rozkradou i ten ČEZ a není ani na důchody.Rv

Prosím Vás, nepřeháníte to s tou averzí ke státu? To tady máme žít v kmenových svazech nebo rovnou tlupách? Ovládli by nás ti organizovaní, tak se totiž stát vyvinul.

3 1
možnosti
  • Počet článků 259
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1453x
Více na: jardanovak.blog.idnes.cz

Seznam rubrik