Co je to muslim?

To je individuální. Povětšinou toto označení zdědili stejně jako my křesťanství a zřeknout se ho by znamenalo odsouzení v jejich domovině, komunitě a mnohdy i v rodině. 

Takový muslim nemusí nic dělat a je muslimem, buď dobrým muslimem nebo špatným muslimem. Nevole vůči muslimům není odsuzující celou komunitu, ale klasický postoj svobodných lidí. Výklad Islámu jsem slyšel od lidí, které bych mohl nazvat muslimští hipíci, ale i od lidí sympatizující s ISIL a to osobně v České republice. Mohu tedy potvrdit, že každý z těchto muslimů si vykládá Islám úplně jinak. Palestinec, kterého jsem potkal na pařbě, to bral jako povinnost, že je muslim, nepil alkohol, ale jinak vše v normálu. Jeho názory byli v souladu s mými, žádné hlásání polopravd a demagogie, prostě žil v realitě, ale v jednom se od většiny muslimů liší, studuje v Praze vysokou školu. Na druhou stranu jsem dostal výklad od Albánských muslimů. To byl fanatickej mazec, který podtrhávala jejich nevzdělanost nebo šetrněji řečeno, neinformovanost, ono samotné vzdělání je také individualita sama pro sebe a nepředpokládá dobrý úsudek. 

 

Jednou se mě muslim zeptal, proč je špatně že je muslim, co dělá špatně. Stejně se ptali i úředníci třetí říše, když byli zajati, vždyť nic neprovedli. Odpověď je stejná pro všechny. Byli vědomě zapojeni v Nacistické mašinérii a nacistická mašinérie byla jako stroj, bez jednotlivých koleček, lidí by nacistická mašinérie nefungovala. Stejné platí pro Islám, tím že podporuji špatné věci v tichosti a sám se špatného nedopouštím, ještě neznamená, že jsem bez viny.

Autor: Jarda Novák | čtvrtek 22.10.2015 19:04 | karma článku: 30,46 | přečteno: 959x
  • Další články autora

Jarda Novák

EU vs Austrálie v otázce imigrace

27.10.2015 v 18:43 | Karma: 16,12

Jarda Novák

Sluníčko vs. Jarda

26.10.2015 v 3:50 | Karma: 23,84