Admin idnes.cz mě šikanuje nesmyslnou cenzurou

22. 10. 2015 20:18:11
Tento článek mi byl stažen v domnění, že to přehlédnu? Protože jiné vysvětlení mě nenapadá: http://jardanovak.blog.idnes.cz/c/478958/musime-to-nase-vyhlazovani-brat-s-humorem-kdyz-proti-tomu-nic-nedelame.html

(otevřený dopis pro idnes.cz)

V článku byl obrázek. Na chvíli mi článek byl stažen, důvod byl prý obrázek zobrazující násilí, jenž jsem použil ve svých třech starších článcích a žádný administrátor s ním neměl problém, dle mého šlo spíše o cenzuru v osobní režii posuďte sami:

Jsem schopen doložit desítky článků na stránkách idnes.cz blogů na kterých jsou zmasakrovaní lidé, žádná kreslená satira, ale vraždy, popravy a další věci, které těžko rozdýchávám i já, ale články obsahující tyto drastické záběry zobrazující násilí v té nejdrsnější podobě nebyly staženy z hlavní stránky blogu a jsou stále k vidění na hlavní stránce blogu, samozřejmě už mezi staršími: http://jardanovak.blog.idnes.cz/c/467388/ctyri-utoky-za-dva-dny-z-toho-tri-dnes-je-snad-nejaky-muslimsky-svatek.html .

Nyní si všimněte v tomto blogu, že je tolerován obrázek úplně stejný, s jediným rozdílem, je to realita. Třetí obrázek odspodu: http://olser.blog.idnes.cz/c/475633/v-islamisticke-propagande-jasne-plati-zvrhle-heslo-zadne-mrtve-decko-nesmi-prijit-nazmar.html

Tímto seriózně žádám administrátory, aby uplatňovali pouze jeden metr, není správné, když někdo zde zobrazuje uřezávání hlav a je tolerován, přitom já jsem za kreslený černý humor, který není ani z desetiny tak drastický, byl stažen.

Obrázek je především Satirou:

Satira je označení pro umělecký, zejména literární žánr, využívající komičnosti, výsměchu, karikatury a ironie ke kritice nedostatků a záporných jevů. Využívá se zejména v aforismech, epigramech, parodiích, pamfletech, komediích a fraškách. Vznikla v Římě. (lat. (lanx) satura znamená všehochuť)

Satira je nedílnou součástí uměleckého díla literárního, autoři se jejím užitím vyslovují ke společenským problémům.Objevuje se v realistické literatuře.

Jak jistě víte, Satira, i když se nám nelíbí, do publicistických článků s politicko-společenským tématem neodmyslitelně patří.

Další případ a ten samí administrátor Tereza Janků mi zablokovala zveřejnění tohoto článku: http://jardanovak.blog.idnes.cz/c/481129/vyber-toho-nejlepsiho-z-imigracni-krize.html

Prý tak propaguji nenávist (wtf?!) Zajímalo by mě jak? Citací titulků? Citací slušných komentářů? Citací faktů? Satirickým obrázkem?

Naše komunikace s pí Terezou Janků

Tereza Janků: 21. 10. 2015, 16:20:13: Dobrý den, obrázek ve Vašem článku odporuje Kodexu v bodě: Bloger nesmí propagovat ani vyjadřovat rasovou, národnostní, náboženskou ani jinou nesnášenlivost vůči jednotlivcům či skupinám osob, obzvlášť pak vůči menšinám. Stáhli jsme proto článek z hlavní strany. Pokud obrázek odstraníte, může být článek opět zobrazován na homepage blogů. S pozdravem, Tereza Janků Od: helpdesk

Já: 21. 10. 2015, 16:27:16: Dobrý den jak satirický obrázek může někoho diskriminovat ? Konkrétně čím, já ho upravím.

Tereza Janků: 21. 10. 2015, 16:33:55:

Dobrý den,konkrétně jde o protiklad rozzuřeného černocha, dobývajícího se do dveří, za nimiž se nachází vystrašená bílá žena, to vše v kontextu Vašeho článku.

Úprava obrázku nepomůže, je třeba ho z článku odstranit.

Já: 21. 10. 2015, 16:47:00:

No takhle jsem se na to nepodíval, nejsem totiž rasista. Viděl jsem muže, ne černocha, který jde přes překážky až k vysněné Německé sociálce a je ochoten po cestě ničit. Bílou ženu, jak tvrdíte vy jsem taky rasově nesegregoval jako vy, ale pouze tam vidím Političku Merkelevou, která je zvala, jako každá žena co se zamiluje do násilníka a nakonec, když už jí není pomoci toho lituje. Vaše rasistické smýšlení je navíc špatné, muž je sice opálený ale není typickým černochem, jedná se o Araba tmavší pleti, ale to dle mého nehraje roli. Říkáte tedy, když umístím fotografii s bílím agresorem, bude vše v pořádku? Děkuji Jaroslav Novák

Tereza Janků: 21. 10. 2015, 16:48:53: v kontextu článku nikoliv

Já: 21. 10. 2015, 17:06:02: A jaký je kontext článku, že s ním nemůže korespondovat fotografie? Článek jasně cituje titulky i vašich novin. Článek cituje komentáře z vašich stránek! A obrázek je satirickým upozorněním, že ne každý uprchlík musí být přínosem pro naši společnost(to není nic nesnášenlivého). V tomto ohledu jsem neporušil kodex ani v kontextu či bez kontextu. Rozhodně nehlásám já ani obrázek nesnášejte imigranty, jasně můj článek vypovídá, že musíme být obezřetní i při pomoci bližnímu. Pokud jste vyčetla něco jiného, rasistického, jako že jsem si dovolil dát na jeden obrázek bílího a černýho člověka tak se vám omlouvám, ale všichni lidé nemají stejnou barvu a slibuji, že v příštím obrázku bude oběť černá, třeba až budu psát o diktatuře v Keni. Chápu, že jste si to špatně vyložila, možná když se na to budete koukat bez rasové segregace nebude se vám obrázek zdát nesnášenliví, ale přijde vám jako vtipná satira, představte si že jsou oba třeba růžoví, ja fakt nevim, rasismus bych u vás jako u admina idnes.cz nečekal. Já rasista nejsem, proto mi to odpusťte a článek opět odblokujte, pokud mi nedokážete odcitovat porušení v čem konkrétně a v jakém kontextu. Děkuji Jaroslav Novák

Po tomto emailu se beze slov odmlčela, říkám si, to se teď bude všechno cenzurovat? Jedinná povolená oběť je ta černá? Kritika kohokoliv tmavšího než jsem já je špatná? Pardon, kritizuji naše bílé politiky, stejně jako černé zločince a dokonce vůbec mě nezajímají jejich barvy, ale jejich činy. Rasistický pohled Terezy Janků mě šokoval. A co vás?

Samozřejmě důvod je jiný, nemůže se smířit s tím, že se mi v tomto ohledu dá jen stěží oponovat a tak jejím osobním nástrojem se stalo zneužití cenzury na idnes.cz, alespoň doufám že se jedná o zneužití, protože neustále věřím, že by idnes.cz takovouhle cenzuru nikdy neschválil. Argumenty jakými se pokouší cenzuru podložit jsou nesmyslné a každý to vidí. Například, že je špatně aby oběť byla bílá a násilník černý. Přestože to tak ani vůbec neprezentuji, jako hru na rasy, navíc nelegální imigranti nemají žádnou definovanou barvu, Syřané jsou většinou bílí, Turci hnědí a Afričané černí.

Tímto prosím ostatní adminy idnes.cz o pomoc. Je očividné, že si na mě Tereza Janků z idnes.cz zasedla, nesouhlasí s mými názory a blokuje mi ty samé články a fotografie, které mi byli dle stejného kodexu blogera povoleny v minulých časech.

Se vší slušností děkuji za pozornost Jaroslav Novák bloger a propagátor portálu idnes.cz.

Autor: Jarda Novák | čtvrtek 22.10.2015 20:18 | karma článku: 26.76 | přečteno: 1182x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jan Ziegler

V Rusku se nekonaly volby, ale vyhlášení vůdce zločineckého gangu

Ne, opravdu nelze v Rusku mluvit o svobodných volbách a nejen těch prezidentských. Zástupci skutečné opozice jsou zavíráni do vězení nebo rovnou vražděni. Západ nesmí uznat násilnického mafiána Putina za ruského prezidenta.

18.3.2024 v 12:30 | Karma článku: 21.33 | Přečteno: 317 | Diskuse

Ondřej Šebesta

Sedm stupňů do Sokola

Jak slepá musela starostka být, když její asistentka, které každý měsíc strhávali část platu na její dluhy, přicházela s luxusními kabelkami, nákladnými šperky aměla prostředky na drahé zahraniční zájezdy.

18.3.2024 v 7:00 | Karma článku: 23.52 | Přečteno: 457 | Diskuse

Radomil Bábek

Je údělem Čechů prožít v každé generaci dvě totality?

Jak se asi cítili lidé, kteří přežili jednu totalitu, aby si za pár let svobody s hrůzou uvědomili, že už zase žijí v totalitě jiné? Možná, jako my. Jestli jsme po roce 1989 něco nečekali, pak návrat socialismu.

17.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 36.66 | Přečteno: 863 | Diskuse

Josef Nožička

Když Evropský parlament žaluje Evropskou komisi (u Soudního dvora Evropské unie)

Při čtení zprávy o rozmrazení peněz orbánovskému Maďarsku si někteří dost možná vzpomněli na letošní summit lídrů EU, na němž došlo nečekaně rychle ke schválení pomoci ve výši 50 miliard eur Ukrajině.

17.3.2024 v 8:10 | Karma článku: 31.78 | Přečteno: 607 |

Petr Kubík

Jak dohnat západ?

Každý z nás, ať už je jakéhokoliv věku, už nejspíše někdy slyšel slavné a opakované heslo - dohnat západ.

17.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 28.40 | Přečteno: 2797 | Diskuse
Počet článků 259 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1453

Více na: jardanovak.blog.idnes.cz

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...